Hoeveel stroom verbruikt een Quooker?

Een Quooker is een handig hulpmiddel om snel kokend water uit de kraan te krijgen. Bijvoorbeeld voor een kop thee of om de pasta direct te koken. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel stroom een ​​Quooker verbruikt? Dit is belangrijk om te weten, want wellicht kun je besparen op het stroomverbruik van je Quooker. Na het lezen van deze pagina, weet je wat het energieverbruik van een Quooker is en hoe je energie kunt besparen.

Wat verbruikt een Quooker aan stroom?

Jij wilt natuurlijk weten: hoeveel kWh (kilowattuur) verbruikt een Quooker? Dat hangt af van diverse factoren. Bijvoorbeeld hoeveel liter water je aan kokend water tapt. Over het algemeen is het stroomverbruik van een Quooker niet erg hoog. De meeste Quookers verbruiken tussen de:

  • 1 en 2 kWh per dag;
  • 365 en 730 kWh per jaar.

Wat kost een Quooker aan stroom?

Wat een Quooker aan stroom kost, wordt ook bepaald door allerlei factoren. Denk maar eens aan de huidige energieprijs van je energieleverancier. Er is dus geen exact antwoord te geven, maar wel een voorbeeld.

Bij NextEnergy houden we de actuele energieprijzen bij in de vorm van een grafiek. Hierdoor kun je per uur, dag of maand aflezen wat de energieprijzen zijn. Stel dat de gemiddelde stroomprijs € 0,28 per kWh is. En jouw Quooker verbruikt 500 kWh per jaar. Dan kost de Quooker per jaar:

  • 500 kWh x € 0,28 = € 140

Stroomverbruik: Quooker vs. waterkoker

Je vraagt je wellicht af of een Quooker efficiënter werkt dan een traditionele waterkoker. Ook dit hangt af van diverse factoren. Laten we kijken naar het verbruik van beide apparaten. Het gemiddelde verbruik van een Quooker ligt jaarlijks op 550 kWh aan stroom. Volgens de Klimaatgids is het jaarlijks stroomverbruik van een waterkoker 35 kWh. Dit betekent dat je met een Quooker meer kwijt bent aan stroomkosten, je betaalt dus wel extra voor het gemak.

Welke factoren hebben invloed op het stroomverbruik van een Quooker?

Er zijn meerdere factoren die het stroomverbruik van een Quooker bepalen. Bijvoorbeeld de reservoirgrootte. Een klein reservoir verbruikt minder stroom dan een groter exemplaar. Ook jouw gebruik beïnvloedt het stroomverbruik. Hoe vaker je de Quooker gebruikt voor kokend water, hoe meer stroom het apparaat gebruikt. En denk aan de leeftijd. Een Quooker van een nieuwere generatie werkt in de meeste gevallen energiezuiniger dan de oudere.

Stroomverbruik Quooker: handige tips om te besparen op kokend water

Door energie te besparen op je Quooker, draag je bij aan een schoner milieu én verlaag je jouw energierekening. We geven je graag een aantal tips:

  • Uitschakelen

Schakel de Quooker uit als je voor langere tijd geen kokend water nodig hebt. Een Quooker staat namelijk in stand-by om je direct te voorzien van kokend water. Zo hoeft het apparaat niet eerst koud water op te warmen. Het stand-by verbruik van een Quooker zorgt echter voor een hogere energierekening.

  • Onderhouden

Zorg ervoor dat de Quooker goed is onderhouden. Check bijvoorbeeld de isolatie. Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte nergens naartoe kan, waardoor het apparaat efficiënter werkt.

  • Aanpassen

Verlaag de temperatuur van de Quooker, zodat er minder energie nodig is om het koude water te verwarmen.

Bespaar op kosten met een dynamisch energiecontract van NextEnergy

Met de bovenstaande tips kun je al aardig wat stroom besparen op je Quooker. Wil je meer besparen? Dat kan met de goedkope energie van NextEnergy. Met ons dynamisch energiecontract is het mogelijk om maandelijks maar liefst 46% aan kosten te besparen in vergelijking met een vast of variabel energiecontract. Je profiteert namelijk van lagere energieprijzen tijdens dalmomenten. En als je de goedkope elektriciteit tijdelijk op een thuisbatterij plaatst, kun je nog meer besparen. De elektriciteit gebruik je namelijk wanneer de energieprijzen hoger zijn.

Je berekent onderaan de pagina snel en gemakkelijk jouw aanbod.

Veelgestelde vragen over het stroomverbruik van een Quooker

Is een Quooker zuiniger dan een waterkoker?

Nee. Een Quooker verbruikt jaarlijks gemiddeld 550 kWh aan stroom. Het gemiddelde van een waterkoker is 35 kWh per jaar. Je betaalt dus extra stroomkosten voor het gemak van een Quooker.

Hoeveel verbruikt een Quooker aan stroom?

Gemiddeld genomen verbruikt een Quooker tussen de 1 en 2 kWh aan stroom per dag. Hoeveel een Quooker aan stroom verbruikt, varieert echter. De reservoirgrootte, het gebruik en de leeftijd hebben invloed op het stroomverbruik. Daarom is er geen exact antwoord te geven, wel een gemiddelde.