22/1/2023
Over NextEnergy

Hoe werkt de NextEnergy app?

Smartphone met grafieken op scherm ligt op blauwe denim stof naast oranje kussen.

Onze app geeft je inzicht in de actuele energieprijzen, jouw verbruik en financiën. Zo wordt slim energieverbruik een fluitje van een cent. In dit artikel leggen we uit hoe je onze app kunt gebruiken.

Downloaden

Download de app gratis in de App Store (iOS) of Google play (Android).

Inloggen

Je ontvangt je gebruikersnaam in de bevestigingsmail nadat je een energiecontract hebt afgesloten bij NextEnergy. Ook ontvang je een link om je wachtwoord aan te maken. Met deze gebruikersnaam en wachtwoord kan je inloggen in je app.

Ben je geen klant? Dan kan je nog steeds de actuele energieprijzen in de app bijhouden.

Energieprijzen

Wanneer je in de app bent ingelogd wordt standaard de ‘prijzen’ pagina getoond. Op deze pagina staan de actuele stroom- en gasprijzen. Daaronder een grafiek die de stroomprijs per uur in kWh weergeeft. Dit overzicht maakt het mogelijk je energieverbruik af te stemmen op uren dat stroom  goedkoop is. Bijvoorbeeld door een uitgestelde start in te stellen op je wasmachine.

De app laat verder dalmomenten zien door ze uit te lichten binnen een groen vak. Zo zie je in een handomdraai wanneer de goedkoopste momenten van de dag zijn.

Smartphone toont grafiek van energieprijzen met stijgende en dalende balken op een paarse achtergrond. Tekst: "ENERGIEPRIJZEN Uurtarieven Vandaag Huidige stroomprijs € 0.22 per kWh".

Goed om te weten: het kan zijn dat je de eerste keer standaard de beursprijzen ziet. Dit zijn de prijzen waarvoor energie wordt aangeboden op de beurs. Schakel naar het ‘Beurs+’ overzicht om de daadwerkelijke tarieven te zien. Dit is de beursprijs, inclusief standaard kosten zoals een inkoopvergoeding, en overheidsheffingen (energiebelasting en btw).

Verbruik

Vanaf de startdatum van je contract geeft de app inzicht in jouw persoonlijke energieverbruik. Je kunt aangeven hoe je je verbruik wilt tonen. Per uur/dag/maand in Euro/Stroom/Gas.  

In de app wordt stroom als oranje en gas als paars weergegeven.

Energie verbruiksoverzicht in de NextEnergy app

Financiën

Op de pagina Financiën kun je jouw huidige en verwachte termijnbedrag per maand terugvinden. Lees hier meer over hoe dit termijnbedrag wordt bepaald. Je kan dit termijnbedrag ook aanpassen via de app, handig voor als je verwacht meer of minder te gaan verbruiken in de komende periode.

Daarnaast is hier de hoogte van de vastgestelde maandbedragen terug te vinden sinds je klant bij ons bent.

Facturatieoverzicht in de NextEnergy app

Profiel

Via het profiel menu zijn je persoonlijke gegevens terug te vinden, zoals je contact-, bank- en adresgegevens. Ook kom je zo gemakkelijk bij ons helpcentrum, of start je een live chat met onze klantenservice.

Voorbeeld profielgegevens in de NextEnergy app

Vriendenkorting

Het vriendenkorting scherm vind je door te klikken op het cadeau icoontje, of via het profiel menu. Op de vriendenkorting pagina zie je jouw persoonlijke code, die je kan delen met vrienden om ze uit te nodigen bij NextEnergy. Wanneer ze jouw code gebruiken bij de overstap, krijgen jullie allebei € 50,- korting op jullie eerstvolgende jaarnota.

Smartphone-app met cadeau-icoon, aanbieding voor €50 korting. "Vrienden uitnodigen" titel, promotie van NextEnergy.

Op de slim laden pagina kan je jouw elektrische auto koppelen aan onze app en zo slim laden instellen. Met slim laden wordt jouw (aangesloten) elektrische auto opgeladen wanneer de stroomprijzen het laagst zijn.

Meer weten? Lees: alles wat je moet weten over slim laden.

Smartphone-app toont oplaadstatus Tesla Model 3: 73% geladen, 208 km bereik. 'Slim laden' geactiveerd, met 50% Direct, 90% Slim opties.

Heb je nog vragen over het gebruik van de NextEnergy app? Neem dan contact op met onze klantenservice voor verdere uitleg.