22/1/2023
Over NextEnergy

Hoe werkt de NextEnergy app?

Onze app geeft je inzicht in de actuele energieprijzen, jouw verbruik en financiën. Zo wordt slim energieverbruik een fluitje van een cent. In dit artikel leggen we uit hoe je onze app kunt gebruiken.

Downloaden

Download de app gratis in de App Store (iOS) of Google play (Android).

Inloggen

Je ontvangt je gebruikersnaam in de bevestigingsmail nadat je een energiecontract hebt afgesloten bij NextEnergy. Ook ontvang je een link om je wachtwoord aan te maken. Met deze gebruikersnaam en wachtwoord kan je inloggen in je app.  

Energieprijzen

Wanneer je in de app bent ingelogd wordt standaard de ‘prijzen’ pagina getoond. Op deze pagina staan de actuele stroom- en gasprijzen. Daaronder een grafiek die stroomprijs per uur in kWh weergeeft. Dit overzicht maakt het mogelijk je energieverbruik af te stemmen op uren dat stroom  goedkoop is. Bijvoorbeeld door een uitgestelde start in te stellen op je wasmachine.

Grafiek met actuele energieprijzen in de NextEnergy app

Verbruik

Vanaf de startdatum van je contract geeft de app inzicht in jouw persoonlijke energieverbruik. Je kunt aangeven hoe je je verbruik wilt tonen. Per uur/dag/maand in Euro/Stroom/Gas.  

In de app wordt stroom als oranje en gas als paars weergegeven.

Energie verbruiksoverzicht in de NextEnergy app

Financiën

Op de pagina financiën kun je jouw huidige en verwachtte termijnbedrag per maand terugvinden. Lees hier meer over hoe dit termijnbedrag wordt bepaald.

Daarnaast is hier de hoogte van de vastgestelde maandbedragen terug te vinden sinds je klant bij ons bent.

Facturatieoverzicht in de NextEnergy app

Profiel

Op de profielpagina zijn je persoonlijke gegevens terug te vinden, zoals je contact-, bank- en adresgegevens. Ook kun je op deze pagina uitloggen uit je account en de taal van de app veranderen naar Engels (of terug naar Nederlands).

Voorbeeld profielgegevens in de NextEnergy app