0,5 m3
75%
9 kWh

Slimmer

Benut de goedkoopste uren door slim energieverbruik

Iedere dag zijn er momenten dat de prijs van energie erg laag is en soms zelfs gratis! Door op deze bewuste momenten je auto op te laden of je was te draaien kan je flink besparen. Daarnaast draag je direct bij aan het balanceren van het net. Een win-win situatie!

Inzicht in goedkope uren
Batterijen voor extra besparing
Visie voor de toekomst
De NextEnergy app weergegeven op een mobiel

NextEnergy app

Altijd inzicht in jouw gegevens

Onze app maakt slim energie verbruiken een fluitje van een cent! In een handomdraai zie je de actuele energieprijzen, je eigen verbruik en de stand van je thuisbatterij. Zo ben je altijd up-to-date!

Actuele en historische energieprijzen

Krijg prijsalerts als energie goedkoop is

Inzicht in verbruik en kosten

Status van je thuisbatterij

Verdien geld met wasjes draaien

De wasmachine is hét voorbeeld van een energieslurper. En juist daarom kan je geld verdienen met wasjes draaien. Bekijk op de NextEnergy app op welk moment de prijzen negatief zijn en draai dan je wasjes. Het energienet is op dat moment overbelast, waardoor jij geld toe krijgt en dus geld verdiend met wasjes draaien, #lifehack!

Dalmomenten zijn niet 's nachts

Zonnepanelen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van onze opgewekte energie. Op momenten dat de zon schijnt, is er een flinke toename van energie op het net. Een overvloed van energie betekent lage, of zelfs negatieve prijzen. Met de NextEnergy app weet jij tot het uur nauwkeurig wanneer de echte dalmomenten zijn.

NextBattery

Slimme energieopslag op goedkope uren

Met de NextBattery profiteer jij maximaal van de fluctuerende energieprijzen. Sla energie op wanneer de prijs laag (of zelfs gratis) is en verbruik de opgeslagen energie wanneer prijzen hoog zijn. Zo ben je zelfvoorzienend, onafhankelijk én help je mee met balanceren van het energienet.

Meer over NextBattery

FAQ

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mijn maandelijkse voorschot aanpassen?

Je kan je voorschot aanpassen nadat je een volledige maand bij ons onder contract hebt gestaan. Bel gerust met onze klantenservice en wij passen het voor je aan!

Hoe kom ik aan de inloggegevens voor de app?

De inloggegevens voor de app ontvang je op de dag dat je contract start.

Op welke datum wordt de automatische incasso afgeschreven?

Het bedrag wordt op de 26e van iedere maand automatisch van je rekening afgeschreven.

Ik heb een vast contract, maar wil wel overstappen. Kan dat?

Zeker. Bij een vast contract zal de energieleverancier soms een boete rekenen indien je overstapt. Deze boetes zijn wettelijk vastgelegd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), in 2022 zijn deze boetes maximaal €125 euro voor elk jaar dat je eerder opzegt. In veel gevallen is het gebruik maken van dynamische prijzen zoveel voordeliger dat het betalen van de boete prima uit kan.

Zijn de inkoopprijzen altijd inzichtelijk?

Bij NextEnergy geloven wij dat inzicht in de prijzen een belangrijke sleutel is om mensen bewust te maken van zijn eigen mogelijkheden om hierop te anticiperen. NextEnergy toont de marktprijzen direct op de ontwikkelde app. Hierbij maken wij gebruik van de meest gangbare handelsbeurs voor energie, namelijk de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas. Alle tarieven worden één-op-één doorbelast aan onze consument. Dit geldt voor de inkoopprijzen maar ook voor overige kosten zoals kosten voor de netbeheerder, belastingen en heffingen.

Meer veelgestelde vragen