NextEnergy applicatie in beeld
NextEnergy app

Altijd inzicht in jouw gegevens

Onze app maakt slim energie verbruiken een fluitje van een cent! In een handomdraai zie je de actuele energieprijzen, je eigen verbruik en de stand van je thuisbatterij. Zo ben je altijd up-to-date!

Actuele en historische energieprijzen

Krijg prijsalerts als energie goedkoop is

Inzicht in verbruik en kosten

Status van je thuisbatterij

Verdien geld met wasjes draaien

De wasmachine is hét voorbeeld van een energieslurper. En juist daarom kan je geld verdienen met wasjes draaien. Bekijk op de NextEnergy app op welk moment de prijzen negatief zijn en draai dan je wasjes. Het energienet is op dat moment overbelast, waardoor jij geld toe krijgt en dus geld verdiend met wasjes draaien, #lifehack!

Dalmomenten zijn niet 's nachts

Zonnepanelen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van onze opgewekte energie. Op momenten dat de zon schijnt, is er een flinke toename van energie op het net. Een overvloed van energie betekent lage, of zelfs negatieve prijzen. Met de NextEnergy app weet jij tot het uur nauwkeurig wanneer de echte dalmomenten zijn.

Slimme energieopslag op goedkope uren

Met de NextBattery profiteer jij maximaal van de fluctuerende energieprijzen. Sla energie op wanneer de prijs laag (of zelfs gratis) is en verbruik de opgeslagen energie wanneer prijzen hoog zijn. Zo ben je zelfvoorzienend, onafhankelijk én help je mee met balanceren van het energienet.

Meer over NextBattery
FAQ

Veelgestelde vragen

Wordt mijn overstap geregeld door NextEnergy?

Jouw overstap wordt geregeld door ons

Jouw overstap naar NextEnergy wordt helemaal door ons geregeld. Jij hoeft je geen zorgen te maken, ook als je niets hoort van je huidige energieleverancier. Ga je verhuizen? Neem dan wel contact op met je energieleverancier om het contract te beëindigen.

 
Heb je een vast contract?

Let dan goed op dat de einddatum van dat contract gelijk staat aan de startdatum bij NextEnergy. Zo voorkom je problemen met je opzegtermijn.

Is de prijs in de app ook de prijs die ik moet betalen?

De prijzen in de app zijn nog zonder een aantal extra kosten. Boven op de prijzen in de app zijn er de volgende kosten: 

  • BTW (sinds 1 januari 2023 is deze weer 21%).
  • Energiebelasting (€0,15 per kWh stroom en €0,59 per m3 gas).
  • Inkoopvergoeding (€0,02 per kWh stroom en € 0,11 per m3 gas).

Iedereen krijgt €596,85 terug aan energiebelasting. Deze wordt per maand verrekend in het voorschot.

Door de introductie van het prijsplafond, zijn de plannen om de prijzen in de app inclusief de belastingen aan te bieden, naar later verschoven. De prijzen inclusief belastingen staan nu gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Wanneer kan ik mijn maandelijkse voorschot aanpassen?

Je kan je voorschot aanpassen nadat je een volledige maand bij ons onder contract hebt gestaan. Bel gerust met onze klantenservice en wij passen het voor je aan!

Hoe kom ik aan de inloggegevens voor de app?

De inloggegevens voor de app ontvang je op de dag dat je contract start.

Zijn de inkoopprijzen altijd inzichtelijk?

Bij NextEnergy geloven wij dat inzicht in de prijzen een belangrijke sleutel is om mensen bewust te maken van zijn eigen mogelijkheden om hierop te anticiperen. NextEnergy toont de marktprijzen direct op de ontwikkelde app. Hierbij maken wij gebruik van de meest gangbare handelsbeurs voor energie, namelijk de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas. Alle tarieven worden één-op-één doorbelast aan onze consument. Dit geldt voor de inkoopprijzen maar ook voor overige kosten zoals kosten voor de netbeheerder, belastingen en heffingen.

Meer veelgestelde vragen