5 meest gestelde vragen

Dit zijn de 5 vragen die het meest gesteld worden. Staat jouw vraag hier niet tussen? Bekijk dan alle onderwerpen van onze FAQ!

Wordt mijn overstap geregeld door NextEnergy?

Jouw overstap wordt geregeld door ons

Jouw overstap naar NextEnergy wordt helemaal door ons geregeld. Jij hoeft je geen zorgen te maken, ook als je niets hoort van je huidige energieleverancier. Ga je verhuizen? Neem dan wel contact op met je energieleverancier om het contract te beëindigen.

 
Heb je een vast contract?

Let dan goed op dat de einddatum van dat contract gelijk staat aan de startdatum bij NextEnergy. Zo voorkom je problemen met je opzegtermijn.

Hoe kom ik aan de inloggegevens voor de app?

De inloggegevens voor de app ontvang je op de dag dat je contract start.

Is de prijs in de app ook de prijs die ik moet betalen?

De prijzen in de app zijn nog zonder een aantal extra kosten. Boven op de prijzen in de app zijn er de volgende kosten: 

  • BTW (sinds 1 januari 2023 is deze weer 21%).
  • Energiebelasting (€0,15 per kWh stroom en €0,59 per m3 gas).
  • Inkoopvergoeding (€0,02 per kWh stroom en € 0,11 per m3 gas).

Iedereen krijgt €596,85 terug aan energiebelasting. Deze wordt per maand verrekend in het voorschot.

Door de introductie van het prijsplafond, zijn de plannen om de prijzen in de app inclusief de belastingen aan te bieden, naar later verschoven. De prijzen inclusief belastingen staan nu gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Zijn de inkoopprijzen altijd inzichtelijk?

Bij NextEnergy geloven wij dat inzicht in de prijzen een belangrijke sleutel is om mensen bewust te maken van zijn eigen mogelijkheden om hierop te anticiperen. NextEnergy toont de marktprijzen direct op de ontwikkelde app. Hierbij maken wij gebruik van de meest gangbare handelsbeurs voor energie, namelijk de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas. Alle tarieven worden één-op-één doorbelast aan onze consument. Dit geldt voor de inkoopprijzen maar ook voor overige kosten zoals kosten voor de netbeheerder, belastingen en heffingen.

Wanneer kan ik mijn maandelijkse voorschot aanpassen?

Je kan je voorschot aanpassen nadat je een volledige maand bij ons onder contract hebt gestaan. Bel gerust met onze klantenservice en wij passen het voor je aan!

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan gerust contact met ons op! Heb je een dringende vraag of wil je snel meer informatie? Start dan een chat! Op deze manier kunnen onze medewerkers jou zo snel mogelijk verder helpen.

Bellen
Ma t/m vr van 9:00u tot 17:00u
030 203 5800
E-mail
Binnen 10 werkdagen reactie
Stuur een e-mail