Hoeveel stroom verbruikt een jacuzzi?

Een jacuzzi is een luxeproduct om thuis te genieten van een ontspannen moment. Wil jij een jacuzzi kopen of heb je er al één? Dan is logisch dat je inzicht wilt hebben in het stroomverbruik van een jacuzzi. Het energieverbruik kan namelijk invloed hebben op je maandelijkse energiekosten. Op deze pagina krijg jij daar antwoord op. Je ontdekt hoeveel stroom jacuzzi’s verbruiken en hoe je energie kunt besparen op het apparaat.

Hoeveel kWh verbruikt een jacuzzi?

Hoeveel verbruikt een jacuzzi eigenlijk? Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld de grootte en de energielabel van het apparaat. Om het stroomverbruik van een jacuzzi te meten, gebruik je kWh (kilowattuur). Een gemiddelde jacuzzi verbruikt tussen de 2,4 en 7 kWh per uur. Laat je jouw jacuzzi één uur per dag draaien? Dan verbruik je rond de:

  • 72 tot 210 kWh per maand;
  • 876 tot 2.555 kWh per jaar.

Wat kost een jacuzzi aan stroom?

Nu je weet hoeveel kWh aan stroom een jacuzzi verbruikt, wil je natuurlijk weten: hoeveel stroom kost een jacuzzi? De prijs per kWh hangt af van jouw energieleverancier en het energiecontract. 

Bij NextEnergy houden we de actuele energieprijzen bij in de vorm van een grafiek. Hierdoor kun je per uur, dag of maand aflezen wat de energieprijzen zijn. Laten we voor de kosten van een jacuzzi de gemiddelde stroomprijs van de afgelopen maanden nemen, € 0,28 per kWh. Een jacuzzi die 5 kWh per uur verbruikt, kost:

  • 5 kWh x € 0,28 = € 1,40 per uur

Een jacuzzi kost per uur met een verbruik van 5 kWh dus € 1,40. Bereken je dit per jaar door, dan betaal je jaarlijks (€ 1,40 x 365) € 511 als je de jacuzzi elke dag één uur gebruikt.

Welke factoren bepalen het stroomverbruik van een jacuzzi?

Er zijn verschillende factoren die het stroomverbruik van een jacuzzi bepalen. Een van de belangrijkste factoren is de grootte. Hoe meer liter water er in de jacuzzi kan, hoe meer stroom je verbruikt. Ook heeft de buitentemperatuur invloed. Als de jacuzzi buiten staat en de omgevingstemperatuur laag is, kan de jacuzzi meer energie verbruiken. Dit komt doordat het apparaat harder moet werken om de gewenste temperatuur te behouden.

Daarnaast speelt de frequentie een belangrijke rol. Hoe vaker je de jacuzzi gebruikt, hoe meer stroom je verbruikt. En tot slot het gebruik zelf van de jacuzzi beïnvloedt het stroomverbruik. Denk maar eens aan het aantal jets (voor het stuwen van water) dat aanstaat en de temperatuur waarop je de jacuzzi instelt.

Stroomverbruik jacuzzi: tips om het verbruik te verminderen

Je hebt dus ontdekt dat een jacuzzi aardig wat stroom kost. Wil jij het energieverbruik van je jacuzzi verminderen? Daar zijn een aantal manieren voor, zonder in te leveren op gemak. We geven je graag een aantal tips.

  1. Zorg voor een goed geïsoleerde jacuzzi

Een slecht geïsoleerde jacuzzi kan meer energie verbruiken om op de juiste temperatuur te blijven. Met goede isolatie help je warmteverlies te voorkomen. Zorg dus voor een goed geïsoleerde jacuzzi met isolatiewanden en -grond, zoals foam-isolatie.

  1. Plaats de jacuzzi op een beschutte plek

Door de jacuzzi op een beschutte plek te plaatsen, gaat er minder snel warmte verloren, bijvoorbeeld door de wind. Zet de jacuzzi op een stevige ondergrond, zoals op een overkapt terras met zijmuren.

  1. Verlaag de watertemperatuur

Je kunt het energieverbruik van de jacuzzi verlagen door de watertemperatuur met een aantal graden te verminderen. Eén of twee graden kan al verschil maken. 

  1. Dek de jacuzzi af met een hoes

Een goede jacuzzihoes zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat. Hierdoor blijft de jacuzzi goed op temperatuur. Kies voor een hoes die goed isoleert.

  1. Zet de jacuzzi niet helemaal uit

Gebruik je de jacuzzi niet? Zet het apparaat niet helemaal uit. Hierdoor hoeft de jacuzzi het water niet opnieuw te verwarmen. Het kost namelijk meer stroom om het water steeds van lage naar hoge temperatuur te krijgen dan de temperatuur op een bepaald punt te houden.

Bespaar op kosten met een dynamisch energiecontract van NextEnergy

Een jacuzzi verbruikt dus aardig wat stroom. Op jaarbasis kan dat veel geld kosten. Gelukkig kun je het stroomverbruik van een jacuzzi op verschillende manieren verminderen. Bijvoorbeeld door het apparaat goed te isoleren en af te dekken met een hoes als je er geen gebruik van maakt. 

Bespaar tot maar liefst 46% per maand

Wil je nog meer geld besparen op je jacuzzi en andere apparaten? Kies dan voor de goedkope energie van NextEnergy. Met ons dynamisch energiecontract profiteer je van dynamische prijzen die doorgaans lager liggen dan bij een vast of variabel energiecontract. Zijn de energieprijzen laag? Dan kun je geld besparen door op dát moment apparaten aan te zetten die veel stroom vragen. Dit kan je maandelijks tot maar liefst 46% aan kosten schelen. Wil je all-in gaan? Plaats dan goedkope elektriciteit op een thuisbatterij. Deze elektriciteit gebruik je op de momenten wanneer de prijs van stroom hoger ligt.

Je berekent snel en gemakkelijk jouw aanbod onderaan deze pagina.

Veelgestelde vragen over het stroomverbruik van een jacuzzi

Wat gebruikt een jacuzzi aan stroom per jaar?

Wat een jacuzzi aan stroom per jaar gebruikt, varieert. Bijvoorbeeld door de grootte, de gebruiksfrequentie, de buitentemperatuur, het aantal jets en de ingestelde temperatuur. Een jacuzzi verbruikt gemiddeld genomen tussen de 2,4 en 7 kWh aan stroom per uur. Gebruik je het apparaat elke dag één uur? Dan verbruikt de jacuzzi tussen de 876 tot 2.555 kWh per jaar (mits het geen schrikkeljaar is). Bekijk de technische specificaties van jouw jacuzzi voor het exacte verbruik.

Hoe duur is een jacuzzi per maand?

Hoe duur een jacuzzi per maand is, hangt af van verschillende factoren. Zoals de grootte, het gebruik en de buitentemperatuur. Ook jouw energiecontract en -leverancier beïnvloeden de kosten. Als een jacuzzi tussen de 2,4 en 7 kWh per uur verbruikt, en de energieprijs is € 0,28 per kWh. Dan betaal je tussen de € 0,67 en € 1,96 per uur. Gebruik je de jacuzzi één uur per dag? Dan liggen de kosten tussen de € 20,10 en € 58,80 per maand (als de maand 30 dagen heeft). Bekijk de technische specificaties van jouw jacuzzi en jouw energiecontract voor de exacte prijs.