Rendement

Jouw Thuisbatterij in 6 ½ jaar terugverdiend

Met een slimme thuisbatterij van NextEnergy bespaar je niet alleen op stroom — je verdient er aan. De slimme aansturing van de batterij transformeert jouw meterkast in een handelshuis waar je dagelijks aan verdient.

Handelt automatisch

slimme aansturing
door nextenergy

Dankzij de NextEnergy gateway kan jouw batterij meer dan alleen stroom opslaan. Het slaat automatisch op wanneer stroomprijzen dalen, en verkoopt het tijdens dure piekuren. Je houdt de laadstatus en inkomsten gemakkelijk bij in de NextEnergy app.

Automatisch handelen in stroom

Altijd volledig inzicht in jouw batterij

App mock-up voor Zaptec Go
Balanceer het net

Ga onbalans tegen
en profiteer

Onbalans op het stroomnet is voor niemand goed. Met een thuisbatterij wordt jij de redder in nood. Door stroom terug te leveren aan het net wanneer dat het meest nodig is, blijft het stroomnet voor iedereen in balans. En daar profiteer jij van.

Help het stroomnet in balans te houden

Profiteer op de onbalansmarkt

Hoge kwaliteit

vertrouwde HUawei kwaliteit

Een thuisbatterij is een grote investering, dat snappen we. Daarom kiezen wij alleen voor de beste modellen. De Huawei LUNA2000 batterijen zijn volledig modulair en uitermate veilig. En dankzij de duurzame LFP-technologie kan jij extra lang genieten van jouw batterij.

10 jaar fabrieksgarantie

Al 80.000 geïnstalleerd in de Benelux

Kies het batterijsysteem dat bij jou past

10 jaar garantie

Géén abonnementskosten

Automatisch handelen

Betaling achteraf

1 of 3 Fase
aansluiting

Let op: zorg ervoor dat de aansluiting van de thuisbatterij overeenkomt met de aansluiting van jouw woning (1-fase of 3-fase).

5 kW
vermogen

Dit geeft aan hoeveel stroom de batterij tegelijkertijd kan leveren aan elektrische apparaten in jouw huishouden.

10 kWh
capaciteit

De capaciteit beschrijft hoeveel elektriciteit de batterij in totaal kan opslaan. Een capaciteit van 5 kWh geeft voldoende stroom om 5 uur lang een apparaat van 1 kW te laten werken.

€ 6.999

Bestel
3 Fase
aansluiting

Let op: zorg ervoor dat de aansluiting van de thuisbatterij overeenkomt met de aansluiting van jouw woning (1-fase of 3-fase).

5 kW
vermogen

Dit geeft aan hoeveel stroom de batterij tegelijkertijd kan leveren aan elektrische apparaten in jouw huishouden.

15 kWh
capaciteit

De capaciteit beschrijft hoeveel elektriciteit de batterij in totaal kan opslaan. Een capaciteit van 5 kWh geeft voldoende stroom om 5 uur lang een apparaat van 1 kW te laten werken.

€ 8.999

Bestel
3 Fase
aansluiting

Let op: zorg ervoor dat de aansluiting van de thuisbatterij overeenkomt met de aansluiting van jouw woning (1-fase of 3-fase).

10 kW
vermogen

Dit geeft aan hoeveel stroom de batterij tegelijkertijd kan leveren aan elektrische apparaten in jouw huishouden.

20 kWh
capaciteit

De capaciteit beschrijft hoeveel elektriciteit de batterij in totaal kan opslaan. Een capaciteit van 5 kWh geeft voldoende stroom om 5 uur lang een apparaat van 1 kW te laten werken.

€ 11.499

Bestel

Prijzen zijn zonder btw en na btw teruggave.
Wij nemen graag contact met je op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

Terugverdientijd

Verdien je batterij
terug in 6 ½ jaar

Een thuisbatterij van NextEnergy is een hele slimme investering. Dankzij de aansturing via de NextEnergy gateway kan je rekenen op een kortere terugverdientijd dan andere duurzame energieoplossingen.

Ontvang een btw-teruggave

Verdien tot wel €1.783 per jaar

NextEnergy
batterij
6 ½ jaar
Zonnepanelen
7 jaar
Hybride warmtepomp
7 jaar
All electric warmtepomp
15 jaar

Dit zeggen onze klanten

Tim uit Utrecht

Heel slim ding dat al het ‘handelen’ automatisch doet. Installatie ging vrij snel en het past prima in onze kast. We waren een beetje bang dat het herrie ging maken, maar het is amper te horen tenzij je er naast staat. Tot nu toe blij mee.

Hanneke uit Doutinchem

Super apparaat! Erg blij met de monteurs die alles uit wisten te leggen. App is ook erg handig om bij te houden wat de batterij allemaal doet en hoeveel het opbrengt.

Frank uit Baarn

Daar staat ‘ie dan in de garage. Ze nemen verrassend weinig ruimte in, dus we kozen om het gewoon aan de wand te laten zetten. Ben dagelijks het rendement aan het bijhouden, ziet er goed uit!

wat jij van ons kan verwachten

Geen abonnementskosten

Jouw thuisbatterij is ook écht van jou. Daarom rekenen we bij NextEnergy geen abonnementskosten voor het gebruik ervan. Je behoudt dus altijd volledige controle over jouw thuisbatterij via de NextEnergy app.

Installatie & Service

Heb je een batterijsysteem besteld? Dan nemen wij contact met je op om de specifieke situatie in te schatten. Vervolgens maken we een afspraak, waarna onze gecertificeerde installateurs de batterij installeren en configureren. Zo kan jij snel en veilig beginnen met profiteren.

Betaling en garantie

Bij NextEnergy betaal je pas wanneer de thuisbatterij succesvol is geïnstalleerd en volledig is geconfigureerd met de app. Ook krijg je 10 jaar fabrieksgarantie op jouw batterij.

Modulaire batterij

Onze batterijen zijn modulair — dat wil zeggen dat je ze later altijd kan uitbreiden met extra opslag. Je hoeft dus niet in te springen met een duurder model.

In 5 stappen een batterij thuis

Aanvraag
Online bestelling
Inplannen
Installatie
Betaling

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een elektrisch apparaat dat je stroom laat opslaan, zowel vanaf het stroomnet als zelf-opgewekte zonnestroom. Het resultaat is dat je zo kan profiteren van goedkopere stroom, efficiënter gebruik maakt van de stroom die jouw zonnepanelen opwekken, én ons overbelaste stroomnet in balans brengt.

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Er zitten veel voordelen aan het installeren van een thuisbatterij. In het kort:

  • Je profiteert van goedkopere stroom
  • Je kan stroom terug leveren tijdens piekuren om netto winst te maken
  • Je kan opgewekte stroom efficiënter opslaan
  • Je wordt onafhankelijker van het stroomnet en helpt het in balans te komen
Stroom van het net

Elk huishouden in Nederland neemt stroom van ons centraal stroomnet af. Hoeveel dat precies is, hangt natuurlijk af van jouw verbruik en of je zonnepanelen hebt. Toch is het voor iedereen van belang dat het stroomnet niet overbelast raakt. Tijdens piekuren is er veel vraag naar stroom, en wordt er juist minder opgewekt.

Met een thuisbatterij kan je, in combinatie met een dynamisch energiecontract, veel profiteren van de schommelende stroomprijzen. Wanneer de prijzen laag zijn, bijvoorbeeld in de vroege middag, slaat jouw thuisbatterij automatisch stroom op. Zijn de prijzen hoger in de avond? Dan kan je de opgeslagen goedkope stroom verbruiken in plaats van de dure stroom van het net. En als je niet van plan bent om stroom te verbruiken die avond, kan je zelfs de opgeslagen goedkope stroom terug leveren (verkopen) aan het net om zo netto winst te maken!

Stroom van zonnepanelen

Wist je dat het gemiddelde huishouden met zonnepanelen maar 30% van hun opgewekte stroom ook daadwerkelijk gebruikt? Dat komt omdat deze stroom niet kan worden opgeslagen — het wordt dus automatisch geleverd aan het stroomnet wanneer het niet verbruikt wordt.

Met een thuisbatterij kan die opgewekte stroom wel worden opgeslagen. Zo neem jij een grote stap naar onafhankelijker worden van het stroomnet.

Waarom is stroom opslaan belangrijk?

Nederland is snel aan het verduurzamen — we stappen op een rap tempo over op groenere alternatieven zoals elektrische auto’s en warmtepompen. Erg goed, maar ons stroomnet is niet uitgerust om deze extra vraag naar stroom bij te houden. Om het net in balans te houden is het daarom belangrijk dat we stroom geleidelijk afnemen, in plaats van massaal binnen een aantal piekuren.

Met een thuisbatterij sla je dus stroom op buiten piekuren, en verbruikt het wanneer je wil. Daarmee help je het stroomnet te balanceren, en profiteer jij van (veel) lagere stroomkosten!

Meer weten? Het stroomnet is overal vol - wat betekent dat?

De kosten van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een slimme, maar grote investering. Je kan verwachten tussen de € 5.000 en € 10.000 te betalen voor een standaard thuisbatterij, en tot wel € 20.000 voor extra krachtige batterijen. Maar waar betaal je eigenlijk voor?

Aanschafkosten van de thuisbatterij

Omdat thuisbatterijen beschikken over erg geavanceerde technologie, kosten ze ook veel om te produceren. De thuisbatterij zelf maakt dan ook het gros van de kosten uit. De LFP (Lithium-Iron-Phospate) batterijen in het apparaat zijn duurder dan alternatieven omdat ze ook uitermate brandveilig zijn.

LFP-batterijen zijn niet alleen veiliger, maar bieden ook een indrukwekkende levensduur en stabiliteit, zelfs onder extreme of fluctuerende temperaturen. Dit maakt ze ideaal voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbare, efficiënte en lange termijn energieoplossing.

installatiekosten van de thuisbatterij

Afhankelijk van de woning zijn er een aantal werkzaamheden nodig om de thuisbatterij te installeren. Omdat er met stroomkabels wordt gewerkt, is het ook belangrijk dat de installatie door een ervaren en gecertificeerde installateur wordt uitgevoerd. Goed om te weten: de prijzen op deze pagina zijn altijd inclusief de standaard installatiekosten.

De omvormer van de thuisbatterij

De omvormer doet precies wat de naam al zegt: het omvormen van stroom. Er zijn twee soorten stroom: wisselstroom en gelijkstroom. Wisselstroom is nodig om elektrische apparaten te gebruiken, gelijkstroom is ‘stabiele’ stroom die niet gebruikt wordt, maar ideaal is om op te slaan.

De omvormer zorgt ervoor dat dat wisselstroom (bijvoorbeeld de stroom die wordt opgewekt door zonnepanelen) wordt omgevormd tot gelijkstroom zodat het kan worden opgeslagen in de batterij. Heb je die stroom later nodig? Dan vormt het de gelijkstroom juist weer om naar wisselstroom zodat het bruikbaar is.

De Nextenergy gateway

Zonder ‘gateway’ is een thuisbatterij een handig apparaat, maar niet een slim apparaat. De NextEnergy Gateway is een kleine eenheid binnen de batterij die het uitrust met slimme technologie.

Inspelen op dalmomenten
Dankzij de NextEnergy Gateway kan jouw thuisbatterij zelf de stroomprijzen in de gaten houden. Zo kan het automatisch opladen wanneer stroomprijzen laag zijn, en juist ontladen wanneer ze hoog zijn.

Inzicht in jouw stroomverkeer
De Gateway leest P1-informatie van jouw meter af en geeft jou zo een nauwkeurig overzicht van hoeveel stroom er via de batterij binnenkomt, en hoeveel je verbruikt. Je hebt dus altijd volledig inzicht in jouw huishouden.

Veiligheid
De Gateway monitort de status van het systeem en beschermt tegen overbelasting en overspanning.

Lees: Geen energietransitie zonder thuisbatterijen
De NextEnergy Gateway

de kenmerken van een thuisbatterij

aansluiting

Thuisbatterijen komen in 1-fase en 3-fase varianten. 1-fase batterijen zijn minder krachtig dan 3-fase, maar zijn goedkoper en met meer (oude) huizen compatibel. Jouw aansluiting thuis moet namelijk wel om kunnen gaan met de grotere hoeveelheden stroom die vaak door deze thuisbatterijen gaan. De meeste nieuwbouwhuizen sinds 2010 worden standaard met 3-fase aansluitingen gebouwd.

capaciteit

De capaciteit van de batterij bepaalt hoeveel stroom erin kan worden opgeslagen. Heb je een batterij met een capaciteit van 10 kWh? Dan kan je genoeg stroom opslaan om bijvoorbeeld 10 uur lang een apparaat met een vermogen van 1 kW te gebruiken. Hoe meer capaciteit, des te duurder de thuisbatterij.

vermogen

Hoe hoger het vermogen van de batterij, des te meer stroom het tegelijkertijd kan leveren aan jouw huishouden. Een vermogen van 3 kW betekent dat je maximaal 3 kW aan elektrische apparatuur tegelijkertijd kan gebruiken met de opgeslagen stroom in jouw batterij. Meer vermogen betekent een krachtigere en daarom ook duurdere batterij.

Wat is de juiste thuisbatterij voor mij?

Slim gebruik

Is jouw primaire doel om gewoon te kunnen profiteren van goedkopere stroom tijdens piekuren?

Bijvoorbeeld een wasje draaien of TV kijken in de avond? Dan heb je niet veel vermogen of capaciteit nodig. Kies voor een goedkoper model met zo’n 5 kW aan vermogen. Dit is meer dan genoeg om de meeste huishoudelijke apparaten tegelijkertijd te voorzien van stroom.

1 of 3 Fase
aansluiting
5 kW
vermogen
10 kWh
capaciteit

€ 6.999

na btw teruggave

Het is mogelijk om de BTW terug te krijgen. Hiervoor hebben wij hulp ingeschakeld.
Aan de aanvraag zitten voorwaarden en kosten verbonden. In de prijs hebben we dit alvast verrekend. Dat vinden we wel zo eerlijk.
Lees meer

Bestel
Opgewekte stroom opslaan

Wil je jouw batterij vooral gebruiken om efficiënter opgewekte stroom op te slaan?

Dan is het handig om een model te kiezen met voldoende capaciteit. Op zonnige dagen zal je natuurlijk veel meer produceren dan wanneer het bewolkt is, en jouw batterij moet dat wel kunnen bijhouden. Een capaciteit van 10 tot 15 kWh is hiervoor zeer geschikt.

3 Fase
aansluiting
5 kW
vermogen
15 kWh
capaciteit

€ 8.999

na btw teruggave

Het is mogelijk om de BTW terug te krijgen. Hiervoor hebben wij hulp ingeschakeld.
Aan de aanvraag zitten voorwaarden en kosten verbonden. In de prijs hebben we dit alvast verrekend. Dat vinden we wel zo eerlijk.
Lees meer

Bestel
Fanatiek (ont)laden

Wil jij zo veel mogelijk netto winst maken door veel stroom op te slaan en terug te leveren?

Kies dan voor zo veel mogelijk capaciteit. Vermogen is in deze situatie minder van belang. Als je ook zelf veel gebruik wil maken van deze opgeslagen stroom, bijvoorbeeld voor het opladen van een elektrisch voertuig, kies dan ook voor hoger vermogen.

3 Fase
aansluiting
10 kW
vermogen
20 kWh
capaciteit

€ 11.499

na btw teruggave

Het is mogelijk om de BTW terug te krijgen. Hiervoor hebben wij hulp ingeschakeld.
Aan de aanvraag zitten voorwaarden en kosten verbonden. In de prijs hebben we dit alvast verrekend. Dat vinden we wel zo eerlijk.
Lees meer

Bestel
FAQ

Veelgestelde vragen

Wat kost een thuisbatterij?

Een thuisbatterij kost meestal tussen de € 6.000 en € 14.000, afhankelijk van de capaciteit en het vermogen van de batterij.

Hoe werkt een thuisbatterij?

De meeste stroom die jouw huishouden binnenkomt moet ook meteen verbruikt worden (wisselstroom). Een thuisbatterij laat jou deze stroom omzetten tot gelijkstroom, die opgeslagen kan worden voor later verbruik. Dankzij de omvormer in de batterij kan het dit ook automatisch doen op basis van jouw wensen.

Hoe werkt een thuisbatterij met zonnepanelen?

Een thuisbatterij laat je de opgewekte stroom van zonnepanelen opslaan. Zo haal jij meer uit jouw zonnepanelen omdat er minder stroom direct naar het stroomnet wordt geleverd. De slimme thuisbatterij kan deze opgeslagen stroom later terugleveren wanneer de prijzen gunstiger voor jou zijn.

Kan ik mijn thuisbatterij later uitbreiden?

Of je jouw thuisbatterij kan uitbreiden is afhankelijk van het model. Met de Huawei LUNA2000 kan je altijd de capaciteit van jouw thuisbatterij later uitbreiden.

Wat zijn de afmetingen van de thuisbatterij?

De batterijen zijn 67cm breed en 15cm diep. De hoogte van de thuisbatterij hangt af van het model dat je kiest. Meer capaciteit betekent dat er ook meer fysieke opslag nodig is, en resulteert dus in een grotere batterij.

Is er een subsidie voor thuisbatterijen?

Er is helaas (nog) geen overheidssubsidie voor thuisbatterijen. Wel kan je sinds januari 2024 een btw teruggave ontvangen wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Is een thuisbatterij veilig?

Ja! Thuisbatterijen kunnen zowel veel stroom opslaan als terugleveren aan het net, en brandveiligheid is dan ook een absolute prioriteit. Onze batterijsystemen bevatten LFP-batterijcellen (Lithium-Ijzer-Fosfaat) — een erg brandveilig materiaal. Daarnaast zorgt de Gateway binnen de batterij ervoor dat de batterij nooit overbelast raakt.

Verder is elk compartiment binnen de batterij individueel beveiligd. Als er iets mis gaat binnen één compartiment in de batterij, sluit de rest van het systeem af om verdere schade te vermijden.

Waar wordt de batterij geïnstalleerd?

Dat hangt af van jouw wensen en geschikte locaties. In principe kan de batterij vrijwel overal geplaatst worden zolang het grotendeels droog blijft, zoals bijvoorbeeld in de schuur of onder een afdakje.

De thuisbatterijen kunnen zowel op de grond als aan een muur worden geïnstalleerd, en hoeven ook niet dichtbij de meterkast geplaatst te worden.

Moet ik zonnepanelen hebben voor een thuisbatterij?

Nee! Je kan ook zonder zonnepanelen profiteren van goedkopere stroom met een thuisbatterij. Met een dynamisch energiecontract kan de batterij namelijk stroom inkopen en opslaan wanneer het goedkoop is, en het verbruiken of verkopen wanneer de prijzen stijgen.

Met zonnepanelen zorg je er echter wel voor dat je efficiënter gebruik kan maken van jouw opgewekte stroom. De opgewekte stroom moet namelijk meteen verbruikt worden, anders wordt het geleverd aan het stroomnet. Een thuisbatterij kan deze stroom opslaan, waardoor je meer van jouw eigen stroom kan verbruiken, of juist later kan terugleveren aan het net tegen betere prijzen.

Wanneer wordt mijn thuisbatterij geïnstalleerd?

De eerste systemen zullen in maart 2024 worden geïnstalleerd. Hierna kan je er op rekenen dat jij binnen 8 weken na bestelling kan genieten van jouw thuisbatterij.

Goed om te weten: Bij NextEnergy betaal je pas na een succesvolle installatie en configuratie.

Adviesgesprek

jouw bestelling

Product Name
Option 1
-
+
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
$0
Totaal
0
Alle kosten worden pas achteraf in rekening gebracht na een succesvolle installatie.
Bestellen