Onze prijsopbouw

Traditionele energieleveranciers rekenen torenhoge marges om winst te maken. Bij NextEnergy betaal je naast je verbruik €5,- abonnementskosten voor elektriciteit en €5,- voor gas. Logisch en wel zo eerlijk.

Lees meer over onze prijsopbouw
Grafische weergave van energieprijsopbouw

Altijd inzicht in je kosten

Via de NextEnergy app hou je niet alleen de actuele energieprijzen bij, maar ook je verbruik en kosten. Zo blijf je altijd geïnformeerd en behoud je controle over je energierekening. Geen verborgen kosten dus.

maandelijks termijnbedrag

Wij houden niet van onaangename verrassingen. Ondanks dat we met dynamische prijzen werken, betaal je toch een maandelijks termijnbedrag, zoals je gewend bent. Zo voorkomen we hoge rekeningen wanneer je meer energie verbruikt, zoals in de winter.

je zit nergens aan vast

Wil je toch overstappen naar een andere leverancier? Bij NextEnergy zit je nergens aan vast. Wij hanteren geen opzegtermijn of opzegboetes, je kan dus gemakkelijk en kosteloos opzeggen. We zullen je wel missen!

100% groen

ook eerlijk naar het milieu

Groene energie is overal, maar we zijn er nog niet. Met een dynamisch contract draag jij een steentje bij aan de energietransitie. Een groen contract waarbij je stroom afkomstig is van natuurlijke bronnen en je daar optimaal gebruik van kunt maken!

Benieuwd waar onze groene stroom vandaan komt? Zie hier rechts ons stroometiket.

Help mee de energietransitie te versnellen

Je wordt beloond voor slim energieverbruik

100% natuurlijke bronnen

Energie afkomstig van windmolens en zonnepanelen

Verminder verspilling

Dankzij dynamische prijzen en thuisbatterijen

Lees meer over groene energie
2022
Het stroometiket van NextEnergy

100% Groene stroom

Al onze stroom wordt opgewekt door zonnepanelen of windmolens. Je bent dus altijd verzekerd van 100% groene, onuitputtelijke stroom.

CO2 gecompenseerd gas

Bij het verbruik van gas komt CO2 vrij, en hoewel we onderweg zijn naar een gasloze samenleving, zijn we er nog niet. Daarom steunt NextEnergy het Indiaas windmolen project van NSLPower om CO2 uitstoot actief te verminderen.

FAQ

Veelgestelde vragen

Wordt mijn overstap geregeld door NextEnergy?

Jouw overstap wordt geregeld door ons

Jouw overstap naar NextEnergy wordt door ons geregeld. Jij hoeft je geen zorgen te maken, ook als je niets hoort van je huidige energieleverancier. Ga je verhuizen? Neem dan wel contact op met je energieleverancier om het contract te beëindigen.

 
Heb je een vast contract?

Let dan goed op dat de einddatum van dat contract gelijk staat aan de startdatum bij NextEnergy. Zo voorkom je problemen met je opzegtermijn.

Zijn de beursprijzen altijd inzichtelijk?

Bij NextEnergy geloven wij dat inzicht in de prijzen een belangrijke sleutel is om mensen bewust te maken van zijn eigen mogelijkheden om hierop te anticiperen. NextEnergy toont de beursprijzen direct op de ontwikkelde app. Hierbij maken wij gebruik van de meest gangbare handelsbeurs voor energie, namelijk de EPEX spotprijzen voor elektriciteit en de EEX spotprijzen voor gas. Alle tarieven worden één-op-één doorbelast aan onze consument. Dit geldt voor de beursprijzen maar ook voor overige kosten zoals kosten voor de netbeheerder, belastingen en heffingen.

Wanneer kan ik mijn termijnbedrag aanpassen?

Je kan je voorschot aanpassen nadat je een volledige maand bij ons onder contract hebt gestaan. Bel gerust met onze klantenservice en wij passen het voor je aan!

Wat is het verschil tussen beursprijs, beursprijs+ en all-in prijs?

Beursprijs

De beursprijs van energie is de marktprijs waartegen NextEnergy energie inkoopt op de Europese energiemarkt. Deze prijs is exclusief BTW.

Beursprijs+

In de beursprijs+ wordt ook de inkoopvergoeding, energiebelasting (in 2024 €0,13 per kWh stroom en €0,70 per m3 gas) en BTW (21%) over de beursprijs meegerekend.

All-in prijs

De all-in prijs bevat alle posten van de beursprijs+, en telt daar de netbeheerderskosten en abonnementskosten bij op. Daarnaast wordt de vermindering energiebelasting van de prijs afgehaald om tot de all-in prijs te komen.

Hoe kom ik aan de inloggegevens voor de app?

De inloggegevens voor de app ontvang je na jouw inschrijving bij NextEnergy, en voordat jouw contract van start gaat.

jouw bestelling

Product Name
Option 1
-
+
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
$0
Totaal
0
Alle kosten worden pas achteraf in rekening gebracht na een succesvolle installatie.
Bestellen