Compact en krachtig

Het compacte design van de Zaptec Go integreert goed in elke ruimte, of dat nou je garage of oprit is. Ondanks het bescheiden formaat biedt het een maximale laadcapaciteit van 22 kW. Je bent dus altijd weer snel onderweg.

Ondersteunt alle automerken

Veilig voor jouw huis en auto

Gemakkelijk te gebruiken, ook in het donker

Professionele installatie

Ons team van gecertificeerde partners zorgt voor een veilige en correcte installatie zodat je met vol vertrouwen kunt beginnen met het opladen van je elektrische auto. We beoordelen jouw locatie nauwkeurig, en geven je een eerlijke prijsindicatie voor de installatie.

Een volle batterij
wanneer je het nodig hebt

Met dynamische energie van NextEnergy profiteer je nóg meer van de Zaptec Go. Via de NextEnergy app wordt jouw auto geheel automatisch opgeladen wanneer stroomprijzen het laagst zijn. Zo kan je wel €11 per volle laadsessie besparen!

App mock-up voor Zaptec Go
FAQ

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een laadpaal thuis?

De Zaptec Go is beschikbaar vanaf €749. Let op dat de laadpaal door een gecertificeerde installateur moet worden geïnstalleerd. De adviesprijs voor installatie is €659, maar deze kan afwijken op basis van jouw woning. Voor de installatie voeren onze installateurs een schouwing uit om zo een precieze en eerlijke offerte te maken. Deze installatiekosten betaal je pas na een succesvolle installatie van de Zaptec Go.

Kan ik zelf een laadpaal thuis installeren?

Nee. De benodigde werkzaamheden voor het installeren van een laadpaal, zoals het aanleggen van nieuwe stroomkabels, zijn gevaarlijk als je geen gecertificeerde elektricien bent. Laat dit daarom altijd over aan een expert.

Kan een laadpaal mijn auto stukmaken?

Niet meer dan een openbare laadpaal. De Zaptec Go beschikt over meerdere componenten die ervoor zorgen dat jouw auto en huis altijd beschermd zijn tegen gevaarlijke spanning of kortsluiting. Wanneer het een probleem detecteert, schakelt het automatisch het laden uit om schade te voorkomen.

Kan je met een laadpaal thuis snelladen?

Snelladen is een functionaliteit van extra krachtige laadpalen die je vaak langs de snelweg kan vinden. Je betaalt dan extra om sneller jouw auto op te laden. Hoewel de Zaptec Go geen snelladen functionaliteit heeft, is de maximale laadcapaciteit van 22 kW genoeg om na één uur laden 100 km te rijden.

Krijg ik garantie op de Zaptec Go?

Ja. Bij aanschaf van een Zaptec Go krijg je 5 jaar fabrieksgarantie.

Wat is de laadcapaciteit van de Zaptec Go?

De Zaptec Go heeft een maximaal laadvermogen van 22 kW, maar de daadwerkelijke laadsnelheid is afhankelijk van een aantal factoren.

De laadkabel

Jouw laadkabel heeft ook een maximaal vermogen. Wanneer je deze samen met jouw elektrische auto aanschaft, zal het vermogen meestal hetzelfde zijn als dat van jouw auto. Voor moderne laadkabels kan je meestal rekenen op een maximaal laadvermogen van 11 kW.

Jouw auto

Ook elektrische auto's hebben zelf een maximaal laadvermogen. Bepaalde auto's (zoals bijvoorbeeld de Renault Zoe, de Audi e-tron GT, en Porsche Taycan) kunnen met een maximaal vermogen van 22 kW laden. De meeste automodellen kan je met maximaal 11 kW opladen.

Jouw aansluiting thuis

De maximale laadsnelheid is ook afhankelijk van de aansluiting in jouw woning. Met een 1-fase aansluiting kan je tussen de 3,7 en 6,9 kW per uur laden, met een 3-fase aansluiting tussen de 11 en 22 kW.

Je vindt het aantal fases van jouw aansluiting meestal op jouw elektriciteitsmeter. Als er 220 V of 230 V op staat, heb je een 1-fast aansluiting. Als er 3 x 220/230 V of 380/400 V staat, dan heb je 3-fase aansluiting.

Wil je jouw 1-fase aansluiting verzwaren naar een 3-fase? Neem dan contact op met jouw netbeheerder.

Wat is het verschil tussen laadpalen?

Een slimme laadpaal is een laadpaal die verbonden is met het internet om jou extra functionaliteiten te bieden. Denk hierbij aan het tonen van gedetailleerde laadinzichten zoals stroomverbruik en kosten, en zelfs het opladen automatisch kunnen starten en stoppen.

De Zaptec Go is zo’n slimme laadpaal. In combinatie met een dynamisch energiecontract van NextEnergy kan je met de Zaptec Go ook slim laden gebruiken met vrijwel elke elektrische auto. De laadpaal zorgt er dan voor dat jouw auto wordt opgeladen op de momenten dat stroom het goedkoopst is.

Kan ik de Zaptec Go met zonnepanelen gebruiken?

Dat ligt aan de hoeveelheid zonnestroom die wordt opgewekt. In principe kan jouw Zaptec Go ook zonnestroom gebruiken om jouw elektrische auto op te laden, maar de auto neemt geen prioriteit over andere huishoudelijke apparaten. Als jouw (vaat)wasmachine tegelijkertijd aan staat, kan het dus zijn dat de meeste zonnestroom daarvoor wordt gebruikt, en de Zaptec Go gewoon stroom van het net verbruikt.

Kan de Zaptec Go buiten worden geïnstalleerd?

Ja, de Zaptec Go is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Het heeft een beschermingsgraad van IP54, wat betekent dat het stof- en spatwaterbestendig is.

Stroomstoring tijdens het laden van je auto?

In het geval van een stroomstoring zal het opladen worden gepauzeerd. Zodra de stroomvoorziening is hersteld, zal het opladen automatisch worden hervat. Dit zal jouw auto niet beschadigen.

jouw bestelling

Product Name
Option 1
-
+
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
$0
Totaal
0
Alle kosten worden pas achteraf in rekening gebracht na een succesvolle installatie.
Bestellen