Zonnepanelen op een hellend dak van een huis met dakpannen en een schoorsteen, onder blauwe hemel.

9 van de 10 leveranciers straffen je voor zonnepanelen

Uit onderzoek van overstappen.nl blijkt dat 9 van de 10 energieleveranciers de eigenaren van zonnepanelen benadelen in de vorm van vaste terugleverkosten of een ongunstiger aanbod.

Niet eerlijk, want je hebt een slimme en duurzame keuze gemaakt. Daarom rekenen we bij NextEnergy geen extra kosten aan huishoudens voor het hebben van zonnepanelen.

bespaar € 224,-  per jaar met een dynamisch energiecontract

Traditionele energieleveranciers rekenen soms 20 euro (of zelfs meer) per maand aan vaste terugleveringskosten. Zo ben je al 240+ euro per jaar duurder uit!

Met een dynamisch energiecontract betaal je altijd de actuele energieprijzen, en die krijg je dan ook terug wanneer je stroom levert aan het net. Je streept dus niet meer alle kosten één op één weg, maar bent toch goedkoper uit omdat we geen vaste terugleveringskosten rekenen. Daarnaast waren onze energietarieven in 2023 wel 46% goedkoper dan traditionele energiecontracten.

Twee rekenvoorbeelden

Op basis van het verbruik van de gemiddelde NextEnergy klant, en de gemiddelde opwek in Nederland, bespaar je wel 224 euro per jaar ten opzichte van traditionele energiecontracten en hun torenhoge boetes. En dat is al zonder dalmomenten of slim laden.

Gemiddelde NextEnergy klant
Jaarlijks verbruik
4.730 kWh
Jaarlijkse teruglevering
2.346 kWh
Kosten traditioneel
€ 1.137,-
Kosten NextEnergy
€ 913,-
Besparing
€ 224,-
Een wit model van een huis met zonnepanelen op het dak, geïsoleerd op een witte achtergrond.
Gemiddeld huishouden in Nederland
Jaarlijks verbruik
3.090 kWh
Jaarlijkse teruglevering
2.450 kWh
Kosten traditioneel
€ 290,-
Kosten NextEnergy
€ 182,-
Besparing
€ 108,-

Prijzen traditioneel contract gebaseerd op data van het CBS (februari 2024). Dynamische prijzen gebaseerd op de gemiddelde kosten van NextEnergy klanten. Verbruik op basis van gemeten data van NextEnergy, en gemiddelden van het CBS. Opwek is enkel de teruglevering aan het net, niet stroom voor eigen verbruik.

Live inzicht in je tarieven

Omdat je de actuele energieprijzen krijgt voor teruglevering, is het wel zo handig dat je ook altijd jouw tarieven kan inzien. Met de NextEnergy app blijf je altijd up-to-date van de actuele energieprijzen, je verbruik, en je kosten. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Smartphone toont app voor slim huisbeheer met energieverbruik en productie statistieken, tegen een witte achtergrond.

Haal meer uit je zonnepanelen met een thuisbatterij

Het gemiddelde huishouden verbruikt maar 30% van hun opgewekte zonne-energie. Met een thuisbatterij maak je daar wel 80% van! De batterij slaat jouw opgewekte stroom op zodat je die later kan verbruiken.

Dankzij de slimme aansturing van de batterij kan het deze stroom ook terugleveren aan het stroomnet wanneer de prijzen veel gunstiger zijn. Daarmee verdien je jaarlijks tot wel 1.872 euro!

Icoon met pijl naar rechts in het paars dikgedrukt.Icoon met pijl naar rechts in het paars dikgedrukt.
Bekijk onze modellen

jouw bestelling

Icoon van een zwart kruis.
Product Name
Option 1
-
+
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
$0
Totaal
0
Alle kosten worden pas achteraf in rekening gebracht na een succesvolle installatie.
Bestellen