in 5 stappen een thuisbatterij

1. Bestelling

Een thuisbatterij: erg leuk, maar welk model moet je nou hebben? Onze experts staan klaar om jou een passend advies te geven zodat je een geïnformeerde keuze kan maken.

Neem nu contact op, of laat je gegevens achter en wij bellen je later terug.

2. Schouwing

Nadat je een bestelling hebt geplaatst, krijg je een schouwingsformulier toegestuurd. Dit helpt onze installatiepartner inschatten wat er precies nodig is voor de installatie. We vragen je o.a. om:

 • De gewenste locatie van de thuisbatterij
 • Een foto van jouw meterkast
 • Informatie over zonnepanelen, mocht je die al hebben

Het kan zijn dat onze installatiepartner na het invullen van het formulier ook langskomt voor een fysieke schouwing. Hiervoor nemen zij contact met je op om een afspraak in te plannen.

De schouwing bepaalt of het installeren van een batterij bij jou thuis mogelijk is, en wat voor werkzaamheden daarvoor nodig zijn. Op basis van deze schouwing wordt de definitieve offerte opgesteld.

3. definitieve offerte

Na de schouwing hebben we een helder beeld van de totale kosten. Het kan namelijk zijn dat er extra werkzaamheden nodig zijn die niet zijn inbegrepen in de standaard installatie. In dat geval kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Het tegenovergestelde is ook waar. Wanneer er minder werkzaamheden nodig zijn, bespaar jij ook meteen op de installatiekosten.

Je krijgt een definitieve offerte toegestuurd om te tekenen waarin alle kosten duidelijk worden uitgelegd. Ben je het niet akkoord met de offerte? Dan kan je alsnog kosteloos jouw bestelling annuleren.

4. Afspraak voor installatie

We zijn er bijna! Onze installatiepartner maakt een afspraak om de thuisbatterij bij jou te komen installeren. Let er op dat een installatie meestal een volledige dag duurt. Je dient hiervoor thuis te zijn, aangezien er ook binnen wordt gewerkt.

We streven de installatie binnen 6 weken van jouw bestelling in te plannen. Je kan dus al snel genieten van jouw thuisbatterij.

5. Installatie en betaling

Onze installatiepartner komt de thuisbatterij bij jou installeren. Als de batterij eenmaal is geïnstalleerd en geconfigureerd, lopen de installateurs nog eens alles met je door. Ook installeren ze de bijbehorende app zodat je direct inzicht hebt in jouw thuisbatterij.

Na de installatie ontvang je van ons een factuur — je bepaalt dus pas wanneer de thuisbatterij volledig geïnstalleerd en werkende is.

Hier kan de thuisbatterij worden geïnstalleerd

Een thuisbatterij kan op veel verschillende plekken in huis worden geïnstalleerd, of zelfs daarbuiten. Veel gekozen locaties zijn:

 • Op zolder
 • In een technische ruimte
 • In de garage
 • Buiten onder een afdakje

Zolang de ruimte groot genoeg is voor de installateurs om hun werk te verrichten, kan je ervan uit gaan dat het geschikt is voor installatie. Wanneer je kiest voor een installatie buiten is het wel belangrijk om een afdakje of schuur te hebben. De batterij moet namelijk droog blijven om optimaal te werken.

Omdat de slimme thuisbatterij ook verbonden wordt met het internet, is het belangrijk dat er voldoende signaalsterkte is. Het is dus aangeraden om een locatie te kiezen die relatief dichtbij een modem of router staat.

De nieuwe Huawei Luna2000 S1 thuisbatterij is uitermate stil, gemiddeld rond of onder 29 dB. Dat is stil genoeg om zelfs in de slaapkamer te staan zonder dat je er last van hebt.

Thuisbatterij installatie in een appartement

Een thuisbatterij kan ook in een appartement worden geïnstalleerd, mits daar natuurlijk ruimte voor is. Omdat de omvormer wordt aangesloten aan de meterkast, is het in de meeste gevallen niet mogelijk om de batterij in een berging te laten installeren.

Goed om te weten

De standaard installatie dekt het leggen van 10 meter aan kabels van de batterij naar de meterkast. Wil je de batterij verder weg laten installeren? Dan komen daar extra kosten bij.

Dit zeggen onze klanten

Frank uit Baarn

Daar staat ‘ie dan in de garage. Ze nemen verrassend weinig ruimte in, dus we kozen om het gewoon aan de wand te laten zetten. Ben dagelijks het rendement aan het bijhouden, ziet er goed uit!

Hanneke uit Doetinchem

Super apparaat! Erg blij met de monteurs die alles uit wisten te leggen. App is ook erg handig om bij te houden wat de batterij allemaal doet en hoeveel het opbrengt.

Tim uit Delft

Heel slim ding dat al het ‘handelen’ automatisch doet. Installatie ging vrij snel en het past prima in onze kast. We waren een beetje bang dat het herrie ging maken, maar het is amper te horen tenzij je er naast staat. Tot nu toe blij mee.

thuisbatterij installatie door erkende installateurs

Een thuisbatterij installeer je niet zomaar zelf. Hoewel de Huawei thuisbatterij ontworpen wordt met een nadruk op veiligheid, moet de installatie ervan gedaan worden door erkende en gecertificeerde installateurs. Wanneer je een thuisbatterij bij NextEnergy bestelt, zijn de installatiekosten er al bij inbegrepen. Je bent dus altijd verzekerd van een snelle en veilige installatie van jouw thuisbatterij.

Thuisbatterij met zonnepanelen, werkt dat?

Een thuisbatterij kan naadloos samenwerken met zonnepanelen. De meeste thuisbatterijen komen namelijk met hun eigen omvormer, waardoor er geen compatibiliteitsproblemen ontstaan. In sommige gevallen kan de thuisbatterij zelfs gebruik maken van dezelfde omvormer als jouw zonnepanelen, vaak als ze van hetzelfde merk afkomstig zijn.

Maar is het ook een goede combinatie? Zeker. Je haalt veel meer uit jouw zonnepanelen met een thuisbatterij. Wanneer je op hetzelfde moment als de rest van Nederland stroom teruglevert aan het net, is die stroom namelijk minder waard dan als je het eerst opslaat en in de avond levert. De batterij speelt geheel automatisch in op de beursprijzen — je hoeft dus niks bij te houden.

Meer weten? Lees: Thuisbatterij met zonnepanelen, is dat slim?
Thuisbatterijen en verhuizingen

Bij een verhuizing kan je contact met ons opnemen om een afspraak te maken voor de demontage en het opnieuw installeren in jouw nieuwe woning. Onze installatiepartner biedt hiervoor een nieuwe offerte aan. Je kan natuurlijk ook ervoor kiezen om de batterij te laten staan om de waarde van jouw woning te verhogen.

Een standaard thuisbatterij installatie

Voor de meeste huishoudens zal een standaard installatie van de thuisbatterij genoeg zijn. Het volgende is allemaal inbegrepen in een standaard installatie.

 • Voorrijkosten: de kosten die de installateurs moeten maken om bij jou thuis te komen en de batterij te vervoeren.
 • Installatie van de batterij: het fysiek plaatsen van de batterij op de door jou gekozen locatie, en het aansluiten op het elektrische systeem van jouw huis.
 • Configuratie van de batterij: de installateurs zorgen er ook voor dat de batterij compleet geconfigureerd en verbonden wordt aan jouw netwerk, zodat de batterij direct gebruikt kan worden.
 • Klein materiaal: denk aan schroeven, kabels, connectoren, en alle andere bevestigingsmaterialen die nodig zijn voor een succesvolle installatie.
 • Aansluiting extra groep in de meterkast: omdat een thuisbatterij heel veel stroom verbruikt, moet het aangesloten worden aan een aparte groep in de meterkast om overbelasting te voorkomen. Dit omvat het installeren van een nieuwe circuitbreker om een veilige verbinding te garanderen.
 • Aansluiting van elektra tot 10 meter: de installateur legt tot 10 meter aan bedrading van de batterij naar de meterkast.
 • Aansluiting van een nieuwe omvormer: de thuisbatterij komt met een omvormer. Deze wordt samen met de thuisbatterij geïnstalleerd en direct aangesloten.
 • Boorwerk van 1 gat (indien nodig): soms is het nodig om een gat te boren voor de doorvoer van kabels of de montage van de batterij. De standaard installatie dekt het boren van één gat

Bestel jouw thuisbatterij

Met een thuisbatterij verdien je tot wel € 1.872,- per jaar. En dankzij slimme aansturing via de NextEnergy gateway, gebeurt dat allemaal automatisch.

Veelgestelde vragen over thuisbatterij installatie

Hoe lang duurt de installatie van een thuisbatterij?

Je kan er op rekenen dat de installatie van een thuisbatterij een volle werkdag duurt, tussen de 5 en 8 uur.

Waar kan je een thuisbatterij laten installeren?

Een thuisbatterij kan vrijwel overal in en rondom het huis worden geïnstalleerd. Er zijn maar een paar voorwaarden waar de locatie aan moet voldoen:

 • Er moet een kabel kunnen worden gelegd van de batterij naar de meterkast
 • De batterij moet verbinding kunnen maken met een modem of router
 • Hoewel de batterij weersbestendig is, raden we aan om het onder een afdakje te installeren wanneer je voor een buitenlocatie kiest.
Kan je een thuisbatterij zelf installeren?

Nee, voor de installatie van een thuisbatterij moet er een gecertificeerde installateur worden ingeschakeld. Dat komt omdat het leggen en installeren van stroomkabels gevaarlijk is als je er geen ervaring mee hebt.

Wat is inbegrepen in een thuisbatterij installatie?

Wanneer je een thuisbatterij bestelt, zijn de volledige installatiekosten inbegrepen. Dat betekent dat de thuisbatterij niet alleen wordt geïnstalleerd, maar ook geconfigureerd met de gateway en bijbehorende app. Je kan dus direct gebruik maken van jouw thuisbatterij.

jouw bestelling

Product Name
Option 1
-
+
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
$0
Totaal
0
Alle kosten worden pas achteraf in rekening gebracht na een succesvolle installatie.
Bestellen