31/5/2022
Over NextEnergy

Hoe Quatronic en NextEnergy samen de energietransitie versnellen

Vanwege overeenkomende ambities besloten de twee vooruitstrevende partijen NextEnergy en Quatronic de handen ineen te slaan. Een samenwerking gericht op het versnellen van de energietransitie. Om dit te realiseren is snel kunnen schakelen essentieel en als organisatie moet je wendbaar en efficiënt zijn. Karaktereigenschappen waar beide partijen zich in konden vinden en daardoor is er een vruchtbare samenwerking ontstaan.

Hetzelfde DNA

Traditionele energiebedrijven zijn vaak grote organisaties met meer dan 1000 man personeel, waarbij een verandertraject doorgaans een meerjarenplan is. Dat maakt dat het voor de meeste energiebedrijven een grote uitdaging is om operationele zaken efficiënt te houden en snel te kunnen schakelen op de uitdagingen van de energietransitie.  

Flexibiliteit is essentieel

Volgens de visie van NextEnergy kan dat anders door de focus te leggen op wendbaarheid en flexibiliteit binnen de organisatie. Mee kunnen bewegen in een snel veranderd landschap is essentieel om de consument te bieden waar hij of zij recht op heeft. Deze kijk op bedrijfsvoering sluit naadloos aan bij de visie van Quatronic.

Ook in de IT-wereld zijn processen vaak lang en stroperig. Iets wat volgens Quatronic niet nodig hoeft te zijn wanneer de focus verlegd wordt naar automatiseren en standaardiseren van processen. Quatronic realiseert dit door te werken met een low code oplossing (OutSystems). Dit is een snelle en effectieve manier om nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen, waardoor je altijd in lijn blijft met de verwachtingen van de klant. Ook wanneer de behoeftes vanuit de klant elkaar in rap tempo opvolgen.

Samen de energietransitie versnellen

Kenmerkend voor de energietransitie is de grilligheid en onvoorspelbaarheid van de beschikbare energie en het aanbod. Om hier op in te spelen zal er meer gekeken moeten worden naar innovatieve en technologische oplossingen. En dat kan snel en geavanceerd met behulp van een low code oplossing. Geen ellenlange processen, maar direct door kunnen pakken wanneer dat nodig is met de behoefte van de klant als prioriteit.

De verwachting is dat steeds meer consumenten gaan overstappen op dynamische energiecontracten. Om dit rendabel te maken moet je als energieleverancier een stukje techniek leveren die bijvoorbeeld het automatisch opladen van batterijen, auto's of warmtepompen op een specifiek moment faciliteert.

Het gezamenlijk versnellen van de energietransitie kan alleen maar door de klant voorop te stellen, te focussen op vernieuwende oplossingen en door niet terug te deinzen voor uitdagingen. NextEnergy en Quatronic bezitten beiden deze mentaliteit en springen graag in het diepe wanneer de omstandigheden dat vereisen. Dat maakt dat de verbinding tussen beide partijen sterk is en de motivatie om een significante bijdrage te leveren aan het versnellen van de energietransitie onuitputbaar aanwezig!

Het mooiste in de partnership met NextEnergy is dat we het echt samen doen. We hebben de gehele basis neergezet van een uitermate efficiënte Energie Management Systeem (EMS). Alle aspecten zijn aan bod gekomen, van het onboarden van nieuwe klanten tot slimme sturing op basis van dynamische prijzen. En dat allemaal natuurlijk vanuit het perspectief van de klant. Daarnaast weet NextEnergy antwoord te geven op de lastigste vraagstukken binnen de huidige energiemarkt. Dat motiveert en inspireert ons enorm om de ambities waar te maken.

- Quatronic

Meer over Quatronic

Quatronic is een jonge digitale consultancy-organisatie die haar klanten helpt om te excelleren in de snel veranderde en innoverende, digitale wereld. Door kritische IT-oplossingen te creëren samen met klanten, wordt de klant begeleid in elke fase van het ontwikkeltraject. Van het genereren van ideeën tot de technische ontwikkeling van applicaties en van ontwikkeling tot implementatie van de oplossing.

Een van de technologieën die wij gebruiken is het low code platform OutSystems. Met low code kunnen applicaties ontwikkeld worden zonder daadwerkelijk code te hoeven schrijven. In plaats daarvan wordt met herbruikbare bouwstenen een applicatie gebouwd. Dit stelt ons in staat minder tijd te besteden aan de technische ontwikkeling en meer tijd te besteden aan het begrijpen wat onze klanten daadwerkelijk nodig hebben.

Dankzij deze manier van werken heeft Quatronic een klantenbestand opgebouwd binnen een groot aantal sectoren, waaronder: industrie, transport, retail, energie en financiële dienstverlening.