Benutten van natuurlijke energie

Energie is pas echt groen als het net in balans blijft

Het energienet is regelmatig overbelast door teveel energie. Hoe dat kan? Natuurlijke bronnen leveren op bepaalde momenten (zonnige middag) van de dag meer energie dan verbruikt wordt. Het gevolg? Verspilling! NextEnergy stimuleert zijn klanten in de afname van deze 'overtollige' energie en maakt groene energie daardoor écht groen.

Balanceren energienet
100% groene energie
CO2 gecompenseerd gas
Groene energie grafiek van NextEnergy

Voorkom verspilling van opgewekte energie

Nederland heeft het grootste aantal  zonnepanelen per huishouden van Europa. Een groot succes! Ons energienet is echter niet bestand tegen deze fluctuerende toestroom van energie. Om te voorkomen dat het net overbelast raakt, wordt energie vaak gratis aangeboden. Pas je verbruik aan op die momenten en draag direct bij aan het stabiliseren van ons energienet!

100% duurzame energiebronnen

NextEnergy investeert in de opwek van duurzame stroom. Daarom bieden wij onze klanten 100% groene stroom. Groene stroom is stroom die we opwekken uit schone bronnen die onuitputtelijk zijn. Al onze stroom is opgewekt met zonne-energie of windenergie.

CO2 gecompenseerd gas

Bij het gebruik van gas komt CO2 vrij. In veel gevallen kan het gebruik van gas nog niet worden verminderd. Er zijn wel projecten die de CO2 uitstoot actief verminderen. Op deze wijze kan je jouw energiegebruik compenseren. Voor jou doen we dit door te investeren in Indiaas windmolen project van NSLPower. Neem gerust een kijkje!