12/8/22
groentennieuws

NLgroen gaat samenwerking aan met NextEnergy

NLgroen gaat samenwerken met NextEnergy. De samenwerking met ingang van 28 juni 2022 betekent het uitwisselen van marktkennis en de volgende stap in het inzetten van certificaten ter vergroening van stroom- en gasverbruik van eindklanten.

Als nieuwe energieleverancier op de Nederlandse markt heeft NextEnergy een duidelijke visie voor ogen. "Het is tijd voor verandering", aldus Gijs Wubbe, oprichter en algemeen directeur van NextEnergy.

"Bewustwording staat hierin centraal. Zo versnellen wij de energietransitie en richten wij ons op de wereld van morgen."

NextEnergy focust op particulieren waarbij ondernemers met hun privé aansluiting ook welkom zijn. Eén primaire focus op het beleveren van (grootzakelijke) ondernemers is er niet.

Als nieuwe energieleverancier op de markt was men op zoek naar een flexibele partner, die een hoge mate van transparantie kan bieden, zowel bij de levering van GvO’s als CO2 credits. "De samenwerking met NLgroen ontzorgt ons op dat gebied", geeft de algemeen directeur aan.

NLgroen is opgericht in 2015 en sinds 2021 een gezamenlijke activiteit van LTO Bedrijven en Waltmans. Het handelsplatform bemiddelt tussen opwekkers en afnemers van certificaten als GVO’s, CvO’s en carbon credits. Nick Waltmans, directeur NLgroen: "Wij realiseren een optimale vergoeding voor de opwekkers van duurzame energie en ondersteunen ondernemers bij het verduurzamen van hun energieverbruik. Daarnaast bieden wij ook energieleveranciers ondersteuning bij het optimaliseren van hun certificaten portfolio."

Uitwisseling marktkennis

De samenwerking tussen de partijen resulteert in de uitwisseling van marktkennis. Wubbe stelt: "De uitdeling van kennis resulteert in transparantie die wij onze klanten willen bieden zodat een klant altijd kan herleiden hoe zijn stroom en/of gasverbruik gecompenseerd is/wordt."

Bron:
groentennieuws
Lees het artikel