19/8/2022
Dynamische prijzen

Slim energieverbruik betekent een lagere energierekening

Wij zijn NextEnergy! Een energieleverancier waarbij jij goedkoop, slim én groen energie afneemt. Bespaar slim én gemakkelijk tientallen euro’s door het toepassen van deze simpele tip. Lees snel verder in dit blog en vertel deze #lifehack aan je vrienden!

Slim, slimmer, slimst

Slimmer omgaan met je energierekening? Het klinkt misschien ingewikkeld, maar niets is minder waar. Als jij weet wanneer de energieprijzen laag zijn, bespaar je al snel tientallen euro’s. Laad op bewuste momenten je auto op en draai tegelijkertijd een wasje. Het verschil in prijs kan ontzettend groot zijn. Ook wij weten dat. Daarom kopen wij per dag en soms wel per uur in. Zo komen wij, maar ook jij, niet voor verrassingen te staan.  

Door per dag en zelfs per uur in te kopen dragen wij bij aan een vernieuwde energiemaatschappij. Een energieleverancier van nu, én een leverancier van de toekomst. Jouw energieprijs ontvang je hierdoor altijd voor de scherpste prijs. You are next to the future met NextEnergy.

Wist je dat wij onze energie per uur inkopen? Zo komen wij niet voor verrassingen te staan. Maar nog belangrijker; ook jij hebt altijd een scherpe prijs!

Supersnel inzicht met onze gratis app

Download onze app en krijg supersnel inzicht in onze lage energieprijzen. In één klik ben je op de hoogte van onze lage energieprijzen. Heel handig als jij nét op dat moment een wasje gaat draaien. Want een wasmachine is hét voorbeeld van een ontzettende energieslurper. Stel je wasmachine, je vaatwasser en droger zo in zodat jij altijd verbruikt tegen de laagste kosten. Dat is slim energieverbruik!

Iedere dag zijn er momenten dat de prijs van energie erg laag is en soms zelfs gratis! Let goed op wanneer jij energie afneemt en bespaar gemakkelijk tientallen euro’s.

Geen zin om telkens de app checken? Dat snappen wij. Daarom krijg jij – als je wil – gewoon een melding als de prijzen laag zijn. Daarnaast check je in onze app makkelijk je eigen verbruik en bijvoorbeeld de stand van de batterij.

NextEnergy app voor inzicht in energieverbruik
Profiteer altijd van het juiste moment dankzij de app

Directe bijdrage aan het balanceren van het net

Veel mensen denken dat lage energiekosten juist ’s nachts zijn. Maar omdat we steeds meer afhankelijk zijn van opwek met zonnepanelen of windparken, is er juist overdag een flinke toename op het energienet. Een overvloed van energie betekent lage, of zelfs negatieve prijzen. Ja, je leest het goed: gratis energie!  

Doordat jij goed in de gaten houdt wanneer de energieprijzen laag zijn, scheelt jou dat niet alleen in de euro’s. Je draagt ook direct bij aan het ontlasten van het energienet en gaat daardoor verspilling van kostbare energie tegen. Een win-win situatie dus!

Het energienet is overbelast, wat betekent dat er op bepaalde meer energie wordt opgewekt dan het net aan kan. Vanwege deze overbelasting kunnen nieuwe woningen (met bijvoorbeeld zonnepanelen) niet aan ons worden aangesloten.

Goedkoper met dynamische prijzen

Wist je dat afname van energie door middel van dynamische prijzen tot wel 25% goedkoper is dan variabele of vaste energieprijzen? Groot verschil, hoe kan dat? Je koopt energie in tegen inkoopprijzen en die fluctueren per uur. Soms is energie zelfs gratis en jij profiteer daar dus van! Tel daarbij op dat NextEnergy geen hoge risicomarges hanteert en geen grote organisatie hoeft te onderhouden. Op deze manier is jouw energierekening een stuk lager.

Meer weten?

Wil je meer weten over NextEnergy of heb je een vraag voor ons? Neem contact op. We staan voor je klaar om je te helpen!

Dit jaar gemiddeld €165 per maand goedkoper

Op ieder moment opzegbaar en zonder boete

Geen verassingen met een vast maandelijks voorschot