2/6/2022
Thuisbatterij

Samenwerking Lyv en NextEnergy

Lyv is een bewezen speler in de slimme aansturing van batterijen en NextEnergy heeft als missie om consumenten toegang te geven tot boventallige energie. Een samenwerking is snel gemaakt! Lyv als expert om batterijsystemen te optimaliseren en NextEnergy die consumenten via dynamische tarieven nog meer toegang kan geven tot lage prijzen.

Over Lyv

Lyv levert een compleet pakket om een slim energie systeem te realiseren. De software werkt samen met de meters, schakelaars en batterijen en vormen het Lyv Energie Management Systeem (EMS). De focus van Lyv ligt al jarenlang op het ontwikkelen en leveren van slimme batterijen. Er zijn praktijktesten gedaan met buurt en huisbatterijen en Lyv heeft een eigen centrum om batterijen te testen. Naast de levering kan Lyv in samenwerking met partners de batterijen ook installeren, eventueel in combinatie met zonnepanelen. Zo dragen zij zowel in het persoonlijke domein (thuis), als in het bedrijfsleven bij aan het versnellen van de energietransitie.

Gedeelde visie

Waar Lyv zich focust op het (door)ontwikkelen, leveren en installeren van slimme batterijsystemen, richten wij ons bij NextEnergy op het faciliteren en optimaliseren van dynamische energiecontracten. Wil je het maximale uit een dynamische energiecontract halen? Dan is het hebben van een goed werkende en ontwikkelde thuisbatterij een must (helemaal in combinatie met zonnepanelen). De visies van beide partijen komen overeen en vullen elkaar aan, dus de stap om samen te gaan werken was snel gemaakt!

Hoe werkt de samenwerking in de praktijk?

Wanneer je een dynamisch energiecontract afneemt bij NextEnergy, kan je daar direct een slimme thuisbatterij bij bestellen. De slimme batterij wordt aangestuurd via het Lyv Energie Management Systeem (EMS) op de dynamische tarieven van NextEnergy. Daarnaast zorgt NextEnergy in combinatie met Lyv voor de plaatsing en installatie van het systeem. Door deze samenwerking word jij, als consument maximaal ontzorgt in het energiesysteem van morgen.

Slim energieverbruik dankzij de combinatie

Dankzij de mogelijkheid om energie op te slaan en in te spelen op de fluctuerende energieprijzen, kan je hoge prijzen vermijden en maximaal gebruik maken van lage of zelfs negatieve prijzen! Dat klinkt goed, maar hoe werkt dat dan precies? Dankzij het Energie Management Systeem van Lyv kan je automatisch energie opslaan bij lage prijzen en de energie op negatieve momenten laten terugleveren. Dat laatste betekent dat je geld terug krijgt! Een zeer interessant concept wat erg laagdrempelig wordt gemaakt dankzij het EMS systeem van Lyv.

Echt groen

Daarnaast kan de batterij ook worden ingezet om jouw opgewekte zonne-energie écht zelf te gebruiken. Nu wordt slechts 30% van de opgewekte energie zelf gebruikt, de rest gaat terug naar het net. Met een Lyv batterij kan het eigen gebruik van jouw zonne-energie worden verhoogd tot zo’n 90%. Zo ben je niet meer ‘groen’ via een groen-certificaat maar écht groen met je eigen opgewekte energie!

Wanneer je zonnepanelen combineert met een batterijsysteem, dan maak je maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie, je gaat verspilling van energie tegen en je bent zelfvoorzienend. Een situatie die wij als energieleverancier gericht op de toekomst graag stimuleren.

De volgende stappen in de energietransitie

Naast het leveren, installeren en faciliteren van een batterijsysteem in samenwerking met Lyv, gaat NextEnergy consumenten helpen nog meer toegang te krijgen tot "boventallige" energie opgewekt uit natuurlijke bronnen. Het batterijsysteem is de eerste stap, het automatisch opladen van elektrische auto’s bij lage prijzen of bijvoorbeeld de warmtepomp voorverwarmen zijn volgende stappen. Zo gaan we er geleidelijk voor zorgen dat ons energieverbruik weer in balans is met de beschikbare energie. Dat is pas echt een energietransitie!