5/6/2022
Thuisbatterij

Alles wat je moet weten over de installatie van het batterijsysteem

Via onze samenwerkingspartner Lyv hebben wij toegang tot een groot netwerk aan ervaren monteurs. Deze monteurs zijn getraind om het batterijsysteem direct gebruiksklaar te maken. De voorbereiding en de coördinatie nemen wij op onze verantwoordelijkheid. Zo weten wij zeker dat alles soepel verloopt. Samengevat doorloop je als klant de volgende stappen:

De installatie stap voor stap

Voor het installeren van het batterijsysteem doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1: Inventarisatie

Ieder huis is anders en daarom neemt NextEnergy altijd na het aanschaffen van het batterijsysteem contact op om de specifieke situatie in kaart te brengen. Mochten we er telefonisch niet uitkomen, dan maken we een afspraak om de situatie zelf te komen analyseren. Na deze observatie maken we een afspraak voor de installatie.

Stap 2: Voorbereiding

Alle benodigde materialen worden door ons aangeschaft en wij stemmen de specifieke installatie af met onze monteurs. Zo weten wij zeker dat er geen ruis op de lijn komt en kan de monteur bij aankomst direct aan de slag.

Stap 3: De installatie

De installatie wordt door een erkende en getrainde monteur uitgevoerd. Zowel NextEnergy als Lyv zijn bereikbaar als achterwacht. De monteur blijft tot de installatie compleet is en de batterij op afstand door middel van de online applicatie te besturen is. Samen met jou als klant verifiëren we de functionaliteit en we gaan pas weg wanneer alles naar behoren werkt.

Stap 4: Nazorg

Nadat de installatie is voltooid zijn wij altijd beschikbaar voor vragen of opmerkingen. Wij gaan er vanuit je direct kunt profiteren van het batterijsysteem. Indien dit onverhoopt niet het geval is, dan zullen wij altijd onze uiterste best doen om dit zo snel mogelijk te verhelpen.

Waar wordt het systeem bevestigd?

Misschien verrassend genoeg, maar het batterijsysteem kan op bijna alle plaatsen in huis worden bevestigd! Zelfs in de schuur of onder een overkapping. Zolang het overdekt is en daardoor grotendeels droog blijft, kunnen wij het systeem installeren. Je hoeft dus geen aparte ruimte binnenshuis te hebben om het systeem kwijt te kunnen. Daarnaast is de locatie van het systeem flexibel, omdat het geen vereiste is om deze dichtbij de meterkast te plaatsen. In overleg is er veel mogelijk en wij denken waar nodig graag mee voor een passende en creatieve oplossing.

Meer informatie

Over de installatie van het batterijsysteem hoef jij je als klant geen zorgen te maken. Al kunnen wij ons best wel voorstellen dat het toch vragen oproept. Wil je meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen over het batterijsysteem of neem gerust contact op!